Een tijdloze reis door exclusief design: Molteni&C

Als je denkt aan exclusief design denk je aan Molteni&C. Dit Italiaans merk combineert vakmanschap met moderne technologie. Lees hier meer over onze samenwerking.

Molteni&C, opgericht in 1934 door Angelo Molteni in het Italiaanse Giussano, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest prestigieuze merken in de wereld van exclusieve design in indoor en outdoor meubels. Dit merk combineert Italiaans vakmanschap met moderne technologie om meubelstukken te creëren die niet alleen functioneel maar ook esthetisch verbluffend zijn. Bij Luzano werken wij samen met dit prachtige merk om uw interieurdesign te combineren met professionele interieurstyling.

1. Geschiedenis en erfgoed
2. De rol van Vincent van Duysen
3. Dada: revolutionair keukendesign
4. Vakmanschap

Geschiedenis en erfgoed

Het verhaal van Molteni&C begint in 1934, toen Angelo Molteni zijn gelijknamige bedrijf oprichtte in Giussano, een stadje in de buurt van Milaan. Met een visie die verder reikte dan alleen meubels produceren, streefde Molteni ernaar om een nieuwe standaard te zetten voor Italiaans design en vakmanschap. In de daaropvolgende decennia groeide het bedrijf snel en verwierf het een reputatie voor zijn compromisloze toewijding aan excellentie.

Het hoogtepunt van Molteni&C ‘s geschiedenis kwam in de jaren '50 en '60, toen het merk een leidende rol speelde in de opkomst van Italiaans design op het wereldtoneel. Met visionaire ontwerpers zoals Gio Ponti aan boord, bracht Molteni&C een golf van innovatie teweeg die de uitstraling van moderne meubels voorgoed veranderde.

De rol van Vincent van Duysen

Een van de sleutelfiguren in de recente geschiedenis van Molteni&C is de Belgische architect en ontwerper Vincent van Duysen. Sinds 2016 is hij de creative director van het merk en heeft hij een frisse wind door het assortiment laten waaien. Van Duysen staat bekend om zijn vermogen om minimalisme met warmte te combineren, een benadering die perfect past bij de filosofie van Molteni&C.

Zijn ontwerpen benadrukken het gebruik van natuurlijke materialen, subtiele kleuren en tactiele ervaringen, waarmee hij stukken creëert die zowel tijdloos als modern zijn. Van Duysen ‘s invloed is zichtbaar in de elegante eenvoud en serene uitstraling van de collecties, waardoor de meubels van Molteni&C een rustige maar krachtige aanwezigheid in elk interieur worden.

Meer weten over Molteni&C? Lees hier meer.

Dada: revolutionair keukendesign

Naast het produceren van exclusieve designmeubels, breidde Molteni&C in 1979 uit met de overname van Dada. Als specialist in high-end keukendesign staat Dada bekend om zijn innovatieve en baanbrekende keukensystemen die design, functionaliteit en technologie naadloos integreren.

De keukens van Dada zijn een toonbeeld van Italiaans design en worden gekenmerkt door strakke lijnen, hoogwaardige materialen en geavanceerde technische oplossingen. Met een focus op ergonomie en efficiëntie, voldoende keukens van Dada aan de behoeften van de meest veeleisende gebruikers, terwijl ze een verfijnde stijl behouden die hen onderscheidt van hun concurrenten.

Vakmanschap

Molteni&C, verrijkt met de artistieke leiding van Vincent van Duysen en versterkt door de technologische innovatie van Dada, blijft een leider in de wereld van luxe interieurs. Het bedrijf biedt een harmonieuze mix van traditioneel Italiaans vakmanschap en vooruitstrevende ontwerpen die elke woon- of werkruimte transformeren. Of het nu gaat om exclusieve designmeubels of om revolutionaire keukenontwerpen, Molteni&C en Dada definiëren samen de toekomst van modern wonen. Ziet u zichzelf al ontspannen in een huis met designmeubels van Molteni&C of wilt u uw gasten ontvangen in een kantoor met een luxe Italiaanse uitstraling? Maak dan een afspraak.

Op zoek naar nog meer designinspiratie? Lees hier meer.

LEES VERDER

externalId=luzano-news-detail-4.2.0&filter[active]=1