De binnenhuisarchitect die je laat voelen in plaats van laat zien

 

‘’De vraag is niet wat je doet met een ruimte, maar wat de ruimte doet met jou.” Het zijn de woorden van onze collega Anne Hardeman en ze zijn typerend voor haar rol als binnenhuisarchitect. Ze stelt je vragen waar je zelf niet eerder over nadacht, maar die wel bijdragen aan het perfecte interieurontwerp.

Omgevingspsychologie

 

Nadenken over de functie van een ruimte en zich verplaatsen in de beleving van de persoon die erin gaat wonen. Dat is ons antwoord op de vraag wat een binnenhuisarchitect doet nadat ze kennis heeft gemaakt met jou als klant. Noem het omgevingspsychologie die inspeelt op ‘voelen’ in een wereld waarin het normaal gesproken gaat over ‘zien’. 

Deze ‘psychologie’ wordt toegepast om logische keuzes te kunnen maken en een comfortabele omgeving te creëren. Iets dat mogelijk is omdat een binnenhuisarchitect over uitgebreide materiaal- en kleurenkennis beschikt. Zij weet als geen ander wat een ruimte nodig heeft qua verlichting en meubilair en hoe dat in verhouding staat tot bijvoorbeeld de akoestiek. Het maken van 3D-visualisaties is eveneens onlosmakelijk verbonden met de hedendaagse binnenhuisarchitectuur. Tijdens ons interieuradvies krijg jij als klant een perfecte impressie van de mogelijkheden binnen jouw project. 

Ontwerpen als proces van samenwerken

 

Omdat binnenhuisarchitecten allemaal een eigen signatuur hebben, is het geen vanzelfsprekendheid dat je met iedere architect matcht. Zijn of haar stijl moet tenslotte maar net bij die van jou passen om tot een fijne samenwerking én het perfecte interieur te komen. Want dat is waar het in onze visie om draait. Of zoals Anne Hardeman het als binnenhuisarchitect van Luzano verwoordt: ‘’Wij zijn geen interieurarchitecten die klanten zoeken voor onze ideeën. Integendeel. Ontwerpen zien wij als een proces van samenwerken.” 

Leer jouw binnenhuisarchitect kennen via een uitgebreid intakegesprek of via een rondleiding in onze inspirerende studio. Omdat we bij Luzano met meerdere interieurmerken samenwerken, hebben we deze betoverende studio kunnen creëren. Deze interieur- en lichtstudio bestaat uit verschillende kameropstellingen die vol staan met originele ontwerpen en verrassende materiaalkeuzes. De kans dat we je kunnen helpen bij het realiseren van je plannen is daardoor groot.

Het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurstylist

 

Voordat jouw interieurproject van start kan gaan, benadrukken we graag nog dat het belangrijk is om de verschillen tussen een binnenhuisarchitect en een interieurstylist te kennen. Deze twee beroepsgroepen worden vaak in één adem met elkaar genoemd, terwijl er wel degelijk onderscheid te maken is. Je moet weten wat je van wie kan verwachten.

Over de binnenhuisarchitect is het goed om te weten weten dat zij tijdens projecten samenwerkt met architecten en aannemers. Ze houdt zich bezig met de ruimtelijke indeling, licht, routing en meubelontwerp, maar heeft ook accurate kennis over de wet- en regelgeving.

De interieurstylist wordt vooral ingezet voor de aankleding van ruimtes die al gerealiseerd zijn, maar nog aangekleed moeten worden of een aanpassing ondergaan. Zij houden zich vooral bezig met het gebruik van kleur, meubilair en kleinere details en streven een harmonieus geheel na. Het draait vooral om het creëren van de perfecte sfeer. Dat laatste geldt overigens ook voor de binnenhuisarchitect. Haar mate van betrokkenheid is in een eerder stadium van het project echter al een stuk groter.

Maak een afspraak met onze binnenhuisarchitect

Als binnenhuisarchitect hebben we verschillende opdrachtgevers mogen begeleiden naar hun droom interieur. Zo helpen we ook jou graag. Maak een afspraak in onze studio!